2017. március 8., szerda

Pokémonos nosztalgiatörténet

A dokumentumaim közt kutakodva előtaláltam egy régi történetet még a fanfiction-versenyes korszakomból. És mivel a Pokémon úgyis mostanság éli újra reneszánszát a GO miatt, gondoltam felteszem ide is, mert miért ne. :) Fogadjátok szeretettel!

A randevú

- Hol rontottam el? – sóhajtott fel Brock, s behúzott egy apró strigulát a jegyzetfüzetébe. – Már a 423. Joy nővér utasított vissza.
- Pikachu… - fűzte hozzá Pikachu gondterhelt arccal.
- Hmm… - tűnődött Ash sárga kedvencét vizsgálgatva, de mivel nem jutott dűlőre, úgy döntött, megkérdezi a Pokédexet. – Miért nincs a pikachuknak szemöldöke?

A Pokédex azonban nem válaszolt, helyette egy sor hibaüzenettel hálálta meg a 3 évesek értelmi szintjét megközelítő kérdést. Ash megnyomta a Hibajelentés küldése gombot, mire szinte abban a pillanatban bejövő hívás érkezett Oak Professzortól.

- Mi újság, Ash?
- Oak Professzor! Miért hívott?
- Hibajelentést kaptam egy Pokédextől, és amint megláttam a hiba okát, rögtön tudtam, hogy a tiéd volt az. Nos, kedves Ash, a pikachuk azért nem rendelkeznek szemöldökkel, mert a pokémonok evolúciója során így fejlődtek ki. Ugyanezért van pici, fekete gombszemük, és ugyanezért van olyan nagy, formás farkuk, amiről mi, egyszerű emberek álmodni se mernénk.
- De Professzor… - szólt közbe Misty, akinek a neve találóbb nem is lehetne. – Ha a pikachuknak nincs szemöldöke, mit mondjunk, amikor olyan gondterhelten és szemöldök ráncolva ülnek, mint most Pikachu? – Azzal a képernyőt az említett pokémon felé irányította, hogy Oak Professzor is szemügyre vehesse.
- Egyszerűen mondjátok azt, hogy ráncolja a homlokát. Homloka van, tehát abból nem lehet probléma.
- Nahát, hogy maga milyen okos, Oak Professzor! – kiáltotta Ash lenyűgözve.
- Végtére is ezért vagyok professzor, nemde?

S a professzor egy kacsintás kíséretében eltűnt.

- Probléma megoldva – jelentette ki Ash.
- Még hogy megoldva?! – förmedt rá Brock. – 423 Joy nővér kosarazott ki, és holnap találkozom a 424-el! Mi ez, ha nem probléma?!

Brock elkeseredetten lapozgatta a jegyzeteit, hátha talál valami összefüggést a 423 eset között. Misty úgy döntött, csatlakozik a kutatáshoz, és figyelmesen elolvasta az összes feljegyzést. Az utolsó eset áttanulmányozása után elégedetten csapta össze a tenyerét.
- Megvan az összefüggés! – Brock szeme reményteljesen csillant fel. – Mindegyik esetben te és Joy nővér szerepeltetek!

Brock megsemmisülten a kezébe temette az arcát. Úgy döntött, inkább nem veszi a fáradságot, hogy elmagyarázza a lényeget Mistynek, mert ezek után nem volt benne biztos, hogy megértené. 

Másnap egykedvűen rótta az utcákat, s már épp ott tartott, hogy lemondja a tervezett randevút, amikor egy méretes plakátra lett figyelmes. A plakáton a következő hirdetés állt:

„Nem elég sikeres a nőknél? R-omantika a megoldás! Ingyenes szerelmi tanácsadás!”

A plakát melletti üzletben egy férfi és egy nő várakozott, gyanúsan ismerős frizurával, akik belépésekor gyanúsan ismerős hangon köszöntötték Brockot. A fiúnak ez azonban nem tűnt fel, mivel szinte azonnal a lényegre tértek, és nekiláttak a tanácsadásnak. Azt állították, hogy a nők szívéhez vezető leggyorsabb út, ha kisállatot visz magával a randevúra. Minél helyesebb és jól neveltebb a pokémon, annál nagyobb az esély az imádott hölgy meghódítására, s természetesen a legalkalmasabb minden szempontból egy pikachu. Ezek után részletesen beszámoltak róla, hogyan kell felöltöztetni a választott kisállatot, hogy a lehető legjobb benyomást tegye, s az ehhez szükséges kellékeket borsos áron el is adták Brocknak.

Hősünk pontban fél 5-kor meg is érkezett a találkára az Ash-től kölcsönkért és cseppet feldíszített Pikachuval. Joy nővér odavolt a gyönyörűségtől, ahogy azt a tanácsadók megjósolták.

- Istenem, milyen édes! – lelkendezett. – Sosem láttam még pikachut így felöltöztetve! Ez az aranyos, rózsaszín kis ruhácska, és az apró cicafülek, egyszerűen mesés összeállítás!
- Hello Pikachu! – A Rakéta Csapat hatalmas robajjal érkezett a helyszínre legújabb pokémon-fogó szerkezetük kíséretében. – Tetszik az öltözéked? Ez most a legújabb divat!
- Ahogy mondod, Jessy! És ahogy látom, a tanácsadás is tökéletesen bevált! – folytatta James.
- Ti voltatok azok a R-omantika üzletben! – csapott a homlokára Brock.
- Bizony, mi voltunk! Hát nem zseniális? Rakéta – Romantika!

Jessy elégedett mosolyát Brock és Joy nővér kínos csenddel hálálta meg. Miután egy lágy fuvallat elsöpört előttük egy western filmből szökött, száraz ördögszekeret, Jessy mérgesen vágta földhöz a R-omantika logós plakátját.

- Ha ezt akarjátok, akkor… Készüljetek a harcra!
- És vele a kudarcra!
- Megmentjük a világot a pusztulástól!
- Zászlónk alatt egyesül majd minden ember!
- Legyőzzük az igazság és a szeretet szellemét!
- Birodalmunk határa a kék ég!
- Jessy!
- James!
- A Rakéta Csapat fénysebességgel csap le az áldozatra!
- Add meg magad most, rögtön, vagy készülj a biztos halálra!

A szokásos lezáró mondat azonban már nem hangzott el. Meow megkövülten meredt Brock, Joy nővér, és Pikachu hűlt helyére, akik a kis folklór műsor kellős közepén egyszerűen elsétáltak a helyszínről. Jessy dühösen ugrálni kezdett az ismét feltűnő ördögszekéren, ám nem számolt a növény tüskés mivoltával, s a következő pillanatban már mindhárman csak apró, fénylő pontként suhantak az alkonyodó égbolton.

Brock visszaadta az immár eredeti színében pompázó Pikachut gazdájának, majd első sikeres randevújának lezárásaképp elindult a Pokémon Központba a piruló Joy nővérrel. De ez már egy másik műfajba tartozó történet…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése