2009. január 20., kedd

Visszatekintés

Ezt a bejegyzést még korábban leírtam magamnak, mert úgy gondoltam, ha majd lesz blogom, ezt bele kell írnom. Most tehát bele is írom.


December 18-án voltam húgom karácsonyi előadásán a sulijában. Az eleje jól indult, az elsősök hópelyhekként meg macikként táncikáltak egy übercuki dalocskára.

Utána jöttek a hittanosok egy állítólag hangulatcsináló verssel - ami igazából 2 vers és egy lelkizős szöveg volt - dehát őszintén szólva a végén mikor anyával egymásra néztünk mindketten egyetértettünk, hogy ez inkább lelombozó volt. Az egész arról szólt, hogy emberek, hülyék vagytok, hogy nem fogjátok fel, a Karácsony Jézus születésének az ünnepe, nem a plasztikfenyőké meg a drága ajándékoké. Hát no comment. -_- Sajnálom szerencsétlen gyerekeket, akiknek ezt a maszlagot a szájukba adták.

Aztán következtek a 2. a-sok egy angol rap-mikulás számmal, ami megint csak elég "érdekes" volt. Középen a mikulás nem csinált semmit, körülötte egy gombócban a manók, a nemtomkik meg a fairy-k (magyar fordításban angyalok O.o), akik ütemre mutogattak a mikulásra. És ennyi. Utólag is grat a felkészítő tanárnak, biztos nehéz volt összehozni ezt a bonyolult koreográfiát.

Eztán következett húgomék (2.b) osztálya a Didergő király c. mesével. Nagyon arik voltak, húgom a kuktasapiban úgy nézett ki, mint Hami a Hupikék Törpikékből. :D

Utána németesek 2 német karácsonyi dalra táncikáltak. Ez se volt nagy eresztés, de még mindig jobb volt, mint a rap miki.

Asszem utána angolosok jöttek 3 dallal. (Ja meg előtte egy srác mondott egy verset.) Ők nem táncoltak, csak énekeltek, de olyan hangosan, hogy öröm volt nézni. Közben meg a 2 bemondó csajszi unalmában elkezdett táncikálni a zenére. :D

Utolsó előttinek jöttek az elsősök és a harmadikosok együtt a Fekete bárány meséjével, ami megint csak aranyos volt. A végén körberakták a jászolt mécsesekkel lekapcsolt villanynál, úgyhogy szép volt. :)

Utoljára pedig az iskolakórus énekelte a Nox egyik karácsonyi számát. Irtó jó hangja volt a szólista csajnak, úgyhogy jó befejezés volt.

Összességében jó volt végülis, de 1000x élvezhetőbb lett volna, ha a DJ nem nyomatja úgy a hangerőt, hogy alig halljuk a szerencsétlen éneklő gyerekeket.

1 megjegyzés: