2011. október 4., kedd

Könyvmoly párbaj 2.0


Ahogy azt mindenki észrevehette, közel se sikerült befejezne a párbajos könyveim. Ennek ellenére továbbra is jó kezdeményezésnek tartom, és még így is többet sikerült olvasnom, mint korábban, tehát még sikeresnek is mondható. Node, lényeg a lényeg, hogy a párbaj folytatódik, és ezúttal ismét megkísérlem teljesíteni a feladatot. A november 8-án kezdődő 2. forduló ezúttal 10 hónapig fog tartani, viszont ugyanúgy lehetőség van csupán 7 könyvvel indulni a 10 helyett, amit én ki is használok, hátha így sikerül majd elolvasnom mindet. Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk az idei listám:


  • J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura I. - A Gyűrű Szövetsége
  • Christopher Paolini - Eragon
  • Tim Severin - A Viking - Odin gyermekei
  • A tűzmanó - Japán mesék (Összeállította: Szántai Zsolt)
  • Neil Gaiman - Sosehol
  • Elizabetta Gnone - Fairy Oak II. - A Sötétség Bűvölete
  • Susanna Clarke - Búcsúbáj Hölgyei

Mint látható, a korábbi listámból el nem olvasott könyveket továbbra is szándékomban áll elolvasni, ezért is kerültek fel most ide. (A Rúnajeleket már elolvastam, csak bejegyzést nem kapott, mert lusta disznó voltam.) A Vikinget és a Búcsúbáj Hölgyeit ajándékba kaptam a nyáron, tehát alap, hogy a listán is helyük van, a Fairy Oak II. része meg időközben meglett, és mivel az első tetszett, természetesen elolvasom ezt is.

B listát szándékosan nem írtam ezúttal, ugyanis a korábbi B listámon csupán egyetlen olyan könyv szerepelt, ami ténylegesen helyettesítő szerepet szolgált volna, és rájöttem, hogy ezen a listán csak és kizárólag olyan könyvek szerepelnek, amiket tűzön-vízen át is el akarok olvasni, tehát értelmetlen volna magamnak kiskaput hagyni.

Zárásként minden könyvmolynak sok sikert a párbajhoz, és sok türelmet a kezdésig! ;)

9 megjegyzés:

  1. Sosehol jó! Nagyon Gaiman. :) Gyűrűk Ura is jó, csak kell hozzá türelem meg tolerancia. Illusztris az egész lista, sok sikert és kitartást hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Soseholról már sok jót hallottam, úgyhogy kíváncsi leszek rá nagyon. :) Jelenleg a listából az az egyetlen könyv, ami még nincs meg. Egyébként az Eragonnal fogok kezdeni. Remélem, ezúttal sikerül végigolvasni mindent. :)

    VálaszTörlés
  3. Ha nem jutsz hozzá sehogyse a Soseholhoz, akkor majd kihozom neked a könyvtárból :)

    VálaszTörlés
  4. Brigi: Oké, ha seholse lesz Sosehol, majd szólok. :DD

    Limo: Remélem én is, hogy tetszeni fog, de majd novemberben meglássuk. :)

    VálaszTörlés
  5. Az Eragon szerintem is jó, bár nagyon Gyűrűk Ura kopi érzete van az embernek, viszont ha tanácsolhatom ne folytasd az olvasását a sorozatnak Elsőszülött kész borzadály volt... De az Eragon menő, de nem annyira, mint a Gyűrűk Ura :D

    VálaszTörlés
  6. Majd meglátjuk, mennyire tetszik. Ha eléggé, úgyis belekukkantok az Elsőszülöttbe is, ha már megvan Attilának a sorozat (a még meg nem jelent utolsó kötetet leszámítva ugyebár). Gyűrűk Ura kopi érzetem meg tuti nem lesz, mert azt ugye később olvasom majd. :D Egyébként az Arany Iránytűvel is ugyanez volt a gond. Az első 2 könyv baromi jó, alig lehet letenni, a 3. meg egy ilyen wtf?! izé... :/

    VálaszTörlés
  7. Nekem az Aranyiránytű második része se volt olyan hűű élmény, szóval el se jutottam a 3. részhez... :(

    VálaszTörlés
  8. Benne volt kicsit a kezem a választásokba :P
    Megjegyzések:
    - Az Eragonban egyáltalán semmi Gyűrűk Ura koppintást nem tapasztaltam.
    - A Gyűrűk Urát nem lehet "könyvenként" olvasni, nem fog úgy összejönni, mert gyakorlatilag csak névileg van könyvekre osztva.
    - Japán mesék? Remélem találsz olyat, aminek végén nem csak a kiszállingózó lélek talál békességre XD
    - Neil Gaiman Az Elveszett Próféciák írója, szóval nem lehet rossz a Sosehol sem.
    - A Fairy Oak sorozatot majd én is el szeretném olvasni, csak legyek túl a tíz listás könyvemen :D
    - A Viking szintén elolvasandó, de megvárom, mit szólsz majd hozzá :P
    - Susanna Clarke-ről nem hallottam, nem nyilatkozom xD

    VálaszTörlés