2013. február 15., péntek

Anime: Yamato Nadeshiko Shichi Henge


Animék terén gyakran találkozunk olyan művekkel, amik manga alapján készültek. A következő anime is ilyen, azzal a különbséggel, hogy ebből a történetből még doramát is készítettek. Népszerű és sokak által ismert darabról van tehát szó, lássuk is bővebben:


Yamato Nadeshiko Shichi Henge


Műfaj: Romantika, Humor
Rendezte: Watanabe Shinichi
Stúdió: Nippon Animation 
Epizódok száma: 25
Megjelenés: 2006. okt. 3 - 2007. márc. 27.


Ismertető:

Négy tökéletes fiú éli egy fedél alatt tökéletes életét egy tökéletes, kastélyméretű és eleganciájú villában. Ám ezt a fajta tökéletességet már a sors sem bírja hosszútávon elviselni, ezért kompenzálja a dolgokat. A villa tulajdonosa, aki bármikor a frászt hozza az emberekre váratlan felbukkanásával, üzletet ajánl a fiúknak. Ha sikerül igazi hölgyet faragniuk imádott unokahúgából, elengedi a lakbérüket, azonban ha nem, megtriplázza az összeget. Természetesen a tökéletes fiúk tökéletes önbizalommal és egóval vannak felruházva, így elfogadják az ajánlatot. Szinte el is könyvelik már a biztos sikert, amikor felbukkan a fogadás alanya, Sunako, aki a tökéletesség fogalmával teljesen ellentétben álló lény, nem bírja elviselni a fényt, legjobb barátja egy anatómiai bábu, és orrvérzést kap a szép dolgoktól. Mindezt annak köszönhetően, hogy egyszer egy fiú, akinek szerelmet vallott, rondának nevezte. A feladat tehát adott, a tét nem kicsi. Vajon ki nyeri a fogadást?

Főbb karakterek:
Nakahara Sunako - A történet női főhőse, aki utálja magát és a szép dolgokat
Takano Kyouhei - A "legszebb" és legagresszívebb fiú, az egyetlen, aki úgy látja jónak Sunakót, ahogy van
Oda Takenaga - A legokosabb és legkifinomultabb fiú
Morii Ranmaru - A legnagyobb nőcsábász
Tohyama Yukinojo - A "legcukibb" fiú

Vélemény:

Nem sok animére szoktam azt mondani, hogy pocsék, de ez pocsék volt. Igen, tudom, hogy befejezetlen, és el kéne olvasni a mangát a teljes sztorihoz, de alapvetően nem a végével volt problémám, hanem úgy általában az egésszel. 25 rész alatt egészen konkrétan semmi nem történik, ami előrevinné a történetet, a poénokon kezdetben még nevettem, aztán pár rész után már baromi erőltetettnek éreztem őket. Idegesített, hogy a szereplőkön semmiféle jellemfejlődést nem láttam, még Sunakón is csak egészen minimálisat, azt is csak az utolsó egy-két résznél. A túlzott SD forma is nagyon zavart. Értem én, hogy elsősorban azt próbálták vele érzékeltetni, milyennek látja saját magát Sunako, de az, hogy jóformán sehogy máshogy nem látjuk, és abszolút elképzelni nem lehet, milyennek látják a külső szemlélők, baromi zavaró volt nekem. Mindenki csak félreugrik előle, hogy jaj, milyen ijesztő, jaj, ez nem is ember, de hogy valójában milyennek látják, arról lövésünk sincs. Azok a részek, amiket paródiának szántak, megint csak nem voltak viccesek. SPOILER: A vége felé Kyouhei szüleinél ez a "miért kellett ilyen szép gyereket szülnöm" dráma hihetetlenül rossz volt. A rajzolásról még nem ejtettem szót, pedig valami elképesztően csúnya. Az összes srác úgy néz ki, mintha ki lenne rúzsozva, és úgy alapból rossz rájuk nézni. Mindenki oda meg vissza van tőlük, hogy mennyire gyönyörűségesek, de nekem ez abszolút nem jött át a rajzolásból, az egyetlen még nagyjából elfogadható kinézete Takenagának van, de ő is csak súrolja a lécet.
Ha valaki idáig eljutott az olvasásban, nem hiszem, hogy bármennyire is kedvet kapott volna hozzá, úgyhogy az ajánlást most hanyagolom, mindenki döntse el, megéri-e számára a 25x22 percet ez az anime. Személy szerint a mangának talán egyszer még adok egy esélyt, de mivel még túl friss az élmény, nem vagyok benne teljesen biztos.

Kedvencek:
Karakter: Kyouhei (mert egész normálisan állt a dolgokhoz)

Anti-kedvencek:
Karakter: Sunako (idegesített végig) és Hiroshi-kun (egyszerűen gusztustalan volt)

5 megjegyzés:

  1. Mi Barbival még régen elkezdjük nézni, még a dorama megjelenése előtt, asszem, de az első rész után feladtuk. Csak ismételni tudnálak téged, olyan semmit mondó volt az egész, meg csúnya a rajzolás xD Azzal az elfehéredéssel meg szerintem spórolni akartak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basszus, tényleg, a rajzolás! Hát arról nem is írtam, de lehet holnap kiegészítem, mert akartam, csak valahogy elmaradt. Hogy mennyire csúnyák ezek a karakterek, arra nincsen szó (sem több szóból álló kifejezés)! Konkrétan úgy néznek ki, mintha ki lennének rúzsozva a fiúk... Bah...

      Törlés
    2. helyes! Engem nagyon taszítottak, ahogy kinéztek. Sunakó azért mondható jónak, mert lepel volt rajta, ennyi xD

      Törlés
  2. Húú, tetszik az design :D
    És totál egyetértek, a Nadeshiko anime pocsék...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, közösen választottuk Szandival. :D

      Törlés