2014. október 20., hétfő

Párbaj, az egyetlen

Kedves maroknyi olvasóm!

Örömmel jelentem, hogy feltámadni látszom hamvaimból. Április vége óta kicsit kibővített nyári álmomat aludtam, ami olyan jól sikerült, hogy nem csak írni nem írtam egy sort se, de még az olvasást is igen komolyan elhanyagoltam. Ez ugyebár rendkívül szégyenletes, különösképp ha azt vesszük alapul, hogy szervező létemre illett volna befejezni a saját játékomat. De nem tettem, aminek számos oka volt, viszont hála ennek, az elmúlt hetekben kicsit újraértékeltem magamban néhány dolgot. Ennek eredményeképpen pedig megszületett az idei Párbajlistám, ami ezúttal csupán 7 könyvet tartalmaz, viszont az eddigi körökkel ellentétben most feltett szándékom a B listát is maradéktalanul teljesíteni - értékelésekkel együtt. Reméljük, ez a koncepció sikeresebb lesz tavalyi elődjénél. Íme tehát a gondosan megválogatott termés:

A lista:
Kerstin Gier: Rubinvörös
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai 
Michelle Paver: Gods and Warriors
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó 
Joanne Harris: Bársony és keserű mandula
Kawahara Reki: Sword Art Online 1.
Mamare Touno: Log Horizon 1.

B lista:
Neil Gaiman: The Graveyard Book
Neil Gaiman: Óceán az út végén
Lewis Caroll: Alice Tükörországban
Vavyan Fable: Nászjelentés
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldét
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Fekete István: Tüskevár


Aki esetleg itt járva értetlenül meredne a bejegyzésre azon morfondírozva, mi is lehet ez a Párbaj, itt hagyom ezt a linket, ahonnan mindent megtudhat: http://konyvmolyparbaj.blogspot.hu/2014/10/az-otodik.html

Hát, akkor olvassunk!

4 megjegyzés:

  1. Szép lett az új háttér. Már várom a bejegyzéseidet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Nekem is tetszik, azért nem is váltottam idén Halloweenra. :) Mondjuk egy bal oldali oldalsávban gondolkoztam mostanában, de nem vagyok még biztos benne, hogy jó megoldás volna.

      Törlés
  2. Nagyin várom a Joanne Harris kritikádat! Imádom az írónőt, meg azt a hangulatot, amit a könyveiben teremt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra én is nagyon kíváncsi leszek. Eddig vegyesek a tapasztalataim, egy könyve nagyon tetszett, egyet meg nem tudtam végigolvasni eddig, annyira untam. Szóval remélem, ez az előbbi kategóriába esik majd. :)

      Törlés