2011. február 2., szerda

7 próba

Jó régen írtam már megint, de büszkén jelenthetem, hogy azóta meg is kaptam a friss, ropogós, felsőfokú nyelvvizsgám, és anatómiából is átmentem. Bár helyettük van egy kupac más gondom, most senkit se fogok ezekkel untatni, inkább írok arról a játékról, amire nemrég neveztem be.

Ugyanis Brigi felhívta a figyelmem egy nagyon jópofa kezdeményezésre, amit a Könyvmolyosok eszeltek ki. A lényege, hogy 7 hónap alatt 7 általunk előre kiválasztott könyvet kell elolvasnunk, és ezekről egyfajta olvasónaplót vezetnünk. A biztonság kedvéért lehetőség van B lista készítésére is, ha esetleg olyan könyvbe botlanánk, ami nem igazán nyerte el a tetszésünket, ezért nem akarjuk folytatni/végigolvasni. Mivel az utóbbi időben hol a lustaságnak, hol az egyetemnek köszönhetően pofátlanul keveset olvastam, úgy gondoltam, épp itt az ideje kicsit gatyába rázódni, tehát beneveztem. A játék részletes leírását itt mindenki megtalálja: Könyvmoly párbaj

Végül íme az én listám:

A lista:
Bud Spencer - Különben dühbe jövök
Christopher Paolini - Eragon
Joanne Harris - Rúnajelek
Elisabetta Gnone - Fairy Oak I. - Az ikrek titka
J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura I. - A Gyűrű Szövetsége
Neil Gaiman - Sosehol
A tűzmanó - Japán mesék (Összeállította: Szántai Zsolt)

B lista:
Christopher Paolini - Elsőszülött
Christopher Paolini - Brisingr
J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura II. - A Két Torony
J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura III. - A Király Visszatér
Elisabetta Gnone - Fairy Oak II. - A Sötétség Bűvölete
Elisabetta Gnone - Fairy Oak III. - A Fény Hatalma
Osho - A nők könyve

Február 8-ig még van idő csatlakozni, tehát aki kedvet kapott, bátran vágjon neki!

Jó olvasást minden játékostársnak! :)

7 megjegyzés:

  1. Azért nevettem, amikor megláttam a listád, mert fél napja egy Sosehol bejegyzésen szenvedtem, hogy megszüljek valami értelmeset :D Itt a link, remélem, hogy csak meghozom vele a kedved és nem elveszem, mert szerintem ez a könyv nagyon tetszene neked:
    http://brigiolvas.blogspot.com/2011/01/posztmodern-punk-tundermese.html

    Egyébként kíváncsi leszek még, hogy mit fogsz mondani a Gyűrűk Urára. Meg a Fairy Oakra, mert azt már én is tervezem, hogy elolvasom :D Illetve az előbbit már nagyon régen olvastam, de egyszer majd szeretném újra :)

    VálaszTörlés
  2. Hüh, hát ezt majd délután elolvasom, mert most nincs rá időm. De jó hosszú lett. XD

    A Gyűrűk Urára én is kíváncsi leszek. Mármint a saját véleményemre. Mivel alapból negatívan állok hozzá, így sok jóra nem számítok, de sose lehet tudni. A Fairy Oak meg szerintem tetszeni fog. Anett nagyon szereti, bár még csak az 1. rész van meg neki.

    Ja amúgy öcsi is indult. :D Kinn van a listája könyvmoly blogon Farkicu néven. XD

    VálaszTörlés
  3. LOL XD Ezzel a névvel mindig olyan poén szembekerülni :D Mondjuk engem ez a könyv is meglepet: Sigmund Freud: Álomfejtés
    Hol vezeti majd a dolgokat? Csinál neki blogot vagy hogy lesz? Figyelemmel követném a mi ifjú Kaménkat :D

    VálaszTörlés
  4. Gyűrűk Urát én szerettem :D Könyvbe is és filmbe is :d Bár az utolsó könyv vége felé már nagyon "mérges" voltam, hogy mi a francért nem jutottak el még a hegyre xD

    Farkicu? o.O :D vicces név xD Állítólag nem rossz az a Freud könyv, de én nem szeretem Freudot, szal kíváncsi vagyok a beszámolóra belőle.
    Ifjú Kame xD Kikérem Kame nevében a dolgot. Kame az egyetlen és utánozhatatlan :D

    VálaszTörlés
  5. Most csinálja a blogját, majd linkelem, ha kész. :D

    Szandi: Ne kérd ki, van alapja a dolognak. Már kis korában is gyakran mondogatta, hogy "Kame-hame-haaa!" Amúgy a Farkicu onnan jött, hogy farkast akart anno a játékban, de olyan már volt, szal továbbgondolta, hogy farkaska, de az meg olyan kis bénán hangzik, szal lett belőle farkicu. XD

    VálaszTörlés
  6. Mert a Farkicu nem hangzik bénán? XD Fark Ica XD

    VálaszTörlés
  7. Ki kérem magamnak! :D Freud király, de engem a Hassel könyvek jobban izgatnak, már kettőt elolvastam, ezek a további 4 rész ami a listámon van. Nem lesz olyan érdekes az én beszámolóm szerintem, mert nem vagyok egy Shakespeare alkat.. De majd igyekszem, ahogy írtam is :P.

    VálaszTörlés