2013. október 5., szombat

Könyvmoly Párbaj 4. felvonás

Hogy, hogy nem, negyedik alkalommal is elindítottuk a Könyvmoly Párbajt, bár az eddigi évek "hagyományaihoz" hasonlóan idén is történt személyi változás. Brigi letette a lantot, a helyére pedig Kerol érkezett, így egyelőre ketten egyengetjük a párbajozók útját. Egyelőre. ;) 

Idén kicsit tovább tartott összeállítani a listám, pedig voltak rajta egyértelmű darabok, inkább azt volt nehéz eldönteni, melyikek legyenek az A és melyikek a B listán. Nem is szaporítom tovább a szót, íme az idei adagom:

A lista:
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Earnest Cline: Ready Player One
Joanne Harris: Szederbor
Neil Gaiman: The Graveyard Book
Charles Kingsley: Water Babies
Michelle Paver: Gods and Warriors
Michelle Paver: Farkastestvér
Michelle Paver: Szellemvándor
Leiner Laura: Bábel
Christopher Paolini: Elsőszülött


B lista:
Suzanne Collins: Futótűz
Suzanne Collins: A kiválasztott
Christopher Paolini: Brisingr
Christopher Paolini: Örökség
Joanne Harris: Ötnegyed narancs
Simon Tamás: Vérmacska 2.
Szalai Lilla (szerk.): Karácsonyi mesék
Dömötör Tekla (szerk.): Germán, kelta regék és mondák
Japán regék és mondák
Stephen King: Christine


Az A listán ez alkalommal egy újraolvasás is helyet kapott, a Farkastestvérnek ugyanis megjelent a folytatása, és mivel elég rég nem volt a kezemben az első kötet, a folytatás elolvasásához elengedhetetlennek tartottam az emlékek felfrissítését. Szintén újdonság a listámon, hogy idén angol nyelvű könyveket is bepakoltam, mert úgy érzem, túl keveset foglalkozom mostanában a nyelvvel, és nem szeretnék kijönni a gyakorlatból. 

Jelentkezni egyébként november 2-án 16:00-ig lehet, a részletes szabályzatot megtaláljátok a Könyvmoly Párbaj blogján. Gyertek, olvassunk együtt! :)

5 megjegyzés:

  1. Nahat, veletlenul meglattam a bejegyzest, es most erosen elgondolkodtam, hogy ujra beszalljak... :) Az elsot nagyon elveztem, a masodikat "sajnos" keresztbehuzta a Koreaba koltozesem, es azota is bosszant, hogy az utolso par kotetem olvasonaplojat nem fejeztem be... Amugy nem is tudtam, hogy te is szervezo lettel! :)) Szoval szerintem fogok jelentkezni, ha ki nem megy a fejembol. Jo olvasast!^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelentkezz bátran, szívesen látjuk a visszatérő vendégeket! :D A második párbaj után lettem szervező, akkor a zsűridíjjal együtt kaptam egy felkérést, hogy szálljak be, és bumm, így lett a Lanatie. :D Nade kíváncsi leszek a listádra, mert általában olyanokat olvasol, amikről még hírből se hallottam. :D

      Törlés
    2. Hihi, mar valogatom a konyveket, szerintem most is lesz par olyan konyv, amirol a mai napig en sem hallottam. :DD

      Törlés
  2. Tök tetszik a listád, kíváncsi vagyok többre, hogy hogy fog neked tetszeni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még én! :D Veled mi lesz idén? Tervezel indulni?

      Törlés