2013. január 5., szombat

Anime: Sword Art Online

Végül mégse tettem fel karácsonyi képeket, mégse született karácsonyi könyves bejegyzésem, és úgy általában még csak gépközelben se voltam jóformán az ünnepek alatt. Egészen újszerű élmény volt, viszont nem mondanám, hogy rosszat tett, inkább csak hiányzott a hangulatkeltésnek az a része, ami az internetet elárasztó képekből, jókívánságokból, várakozásból ered. No, de félretéve az ünnepeket, én tökéletesen biztos voltam benne, hogy túlélem a világvégét, hiszen pont egy nappal utána jött ki az aktuális sorozatom utolsó része, amiért még a sírból is visszatértem volna, így inkább úgy döntöttem, nem is halálozok el, mert túl nagy macera lenne. Lássuk tehát a 2012-es év talán legnagyobb horderejű animéjét:


Sword Art Online


Műfaj: Akció, Romantika, Dráma, Sci-fi, Fantasy
Rendezte: Tomohiko Ito
Stúdió: A-1 Pictures 
Epizódok száma: 25
Megjelenés: 2012. júl. 7 - 2012. dec. 22.


Ismertető:

2022. november 6-a. 10 000 ember próbálja ki a frissen megjelent virtuális valóság alapú online játékot, a Sword Art Online-t, ahol a Nerve Gear nevű készülék segítségével az agyukkal irányíthatják virtuális karakterüket. A fantasztikus játékvilág megízlelését követően 10 000 ember fedezi fel, hogy nem tud kijelentkezni. A kezdőváros főterén 10 000 ember hallgatja végig a játék fejlesztőjének bejelentését, miszerint addig nem jutnak ki a játékból, amíg el nem érik a 100 szintes kastély legtetejét, és le nem győzik az ott várakozó főellenséget. Mindezt úgy, hogy ha a játékbeli karakterük meghal, a valóságban a testük is, akár csak ha bárki megpróbálja őket lecsatlakoztatni a Nerve Gear-ről. Az első hónap végére 2000 ember veszti életét, az első szintet pedig még nem sikerült kitisztítani...


Főbb karakterek:
Kirito - A történet főhőse, aki részt vett a SAO tesztelésében
Asuna - Erős és gyors kardforgató, a Vér Lovagjai klán alvezére
Kayaba Akihiko - A játék készítője
Suguha - Kirito húga

Vélemény:

Hát, gyerekek, azt kell mondanom, ez a legjobb anime, amit eddig láttam. Pörgős, izgalmas, fantasztikusan felépített, gyönyörű grafikájú. Azt szerintem az ismertető után nem kell hangsúlyoznom, hogy nem vígjáték, ettől függetlenül nem kizárólag dráma, van benne humor és vidámság, de a hangsúly egyértelműen a drámán és akción van. A világ elképesztően szépre és változatosra lett megalkotva, a karaktereken - persze főként Kirito karakterén - látszik a fejlődés, és egy pillanatra se kell unatkoznunk. A zene is nagyon jól eltalált, akár OP/ED-ről, akár karakter vagy bármi más számról van szó. Akármilyen ijesztő is az alapkoncepció, szívesen kipróbálnék egy ilyen játékot, bár hozzáteszem elég addiktív dolognak tűnik. Mindenesetre bátran ajánlom a SAO-t kivétel nélkül mindenkinek (jó, mondjuk 12 év fölött), nálam fél pillanat alatt maga mögé utasított minden más animét, és azért az is mond valamit, hogy a 2012-es International Saimoe League fiú kategóriájában, új versenyzőként, Kirito simán verte a mezőnyt. ;) Szóval éljen soká a Sword Art Online, remélem lesz folytatása. :)

Kedvencek:
Karakter: Kirito (mert menő), Asuna (mert ő is menő) és Yui (mert elképesztően aranyos)
Opening: nem tudok választani, mindkettőt imádom, de spoilermentesség miatt: 1. opening
Ending: 2. ending (egy picit jobban tetszik, mint az 1.) 
Inner: Main theme song

Anti-kedvencek:
Karakter: Sugu (valahogy nem tudtam igazán megkedvelni), Sugou (gusztustalan féreg)

8 megjegyzés:

  1. Igazából majdnem mindennel egyetértek! :D Nekem a 12 (?) résztől kicsit elment a sorozattól a kedvem, bár legalább nem a megszokott véget kaptuk így, de nekem valahogy nem jött be a tündéres vonal, meg Sugu. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem maga a tündéres vonal nagyon tetszett (nekem ne tetszene? :D), de Sugut én se kifejezetten csíptem. Nem tudom, talán a folytatásban, ha lesz, jobban megszeretem, vagy kisebb szerepet kap, és akkor vele se lesz gondom. :D

      Törlés
    2. Jó hát igen. :D Reméljük keveset kap. ><

      Törlés
  2. A könyveket már korábban olvastam, az Alfheim Online a 3. könyv, szóval nem egy könyv történése lett belesűrítve.
    Az anime kiválóan hozza a könyvek hangulatát, nem csoda, hogy tarol. Már várom, hogy kiderüljön, megcsinálják -e a folytatást :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából szerintem tök jó lenne, ha a könyveket is lefordítanák és kiadnák magyarul, engem nagyon érdekelne részletesebben mindkét világ.

      Törlés
  3. Jé valaki aki nem utálja SAO-t :O Azt hittem ilyet se olvasok már magyar SAO review címszó alatt,ahol az esetek 90%-ban oldalakvannak arról hogy milyen sz*r a SAO... na szóval nekem kedvenc sorozatom és azis marad. De viszontegy bajomvan vele:rohadt rovid. Alig mutatják be a nagyon király karaktereket mint pl. Diabel vagy Lisbeth. Szóvalregényt írok belőle - SAO Aincrad Extended, mert az egész túlságosan is rovid és időben ossze-vissza ugrálós volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem nagyon kerestem rá más értékelésekre, szóval nem is gondoltam, hogy ilyen negatív a magyar megítélése. Egy egész rakás embert ismerek, akiknek szintén nagyon tetszett, nem is értem, másoknak mi baja vele. Én nem bánom, hogy nem hosszabb, mert így végig pörgős tudott maradni, meg hát ha túlságosan elnyújtják, 10 sorozattal se érnének a könyvek végére, amikből készült.:) Nem bánnám, ha kiadnák a könyveket magyarul, de erre jóformán semmi esély sincs.

      Törlés
    2. Angolul jovőre jon ki az Aincrad 1, de magyarra sajna én se sok esélyt jósolok. Kis hazánkban alig lehet valahogy bármiféle SAO-s cucchoz hozzájutni.
      Na igen azt elmondhatjuk, hogy legalább egy pillanatig se unatkoztunk :D

      Törlés